Viktigt med rätt arbetskläder

Oavsett yrke är det väldigt avgörande om du går med rätta arbetskläder eller inte. Fel skor kan lätt leda till sämre rygg och att gå utan reflexjacka i mörker kan innebära större fara än vi tror.

Yrken som innebär hygienisk noggrannhet

Vi är vana att se vita rockar och munskydd i sjukhuskorridorerna, men varför ser vi dem? Svaret är enkelt, på ett sjukhus till exempel behöver arbetskläderna, ytorna och även redskapen vara fläckfria från smuts och orenheter. Därför används ofta färgen vit, för att lätt se om arbetskläderna dragit till sig smuts under arbetsdagen, men också för att det symboliserar renhet. Att använda munskydd och plasthandskar innebär även att personalen skyddar sig själva mot smittsamma sjukdomar och virus.

Restaurangpersonal

När du jobbar i kök bör du vara lika noggrann med dina egna arbetskläder som maten du serverar. En kockmössa är inte bara en symbolisk dekoration för yrket, utan det skyddar håret ifrån att falla i maten och serveras ut till någon kund. En bra kockmössa sitter på sin plats och är i justerbar storlek för den bästa passformen.

Även förkläden har en stor betydelse i detta yrke. Du skyddar dig själv ifrån de värsta stänken från grytorna med en tygbit emellan. Klicka här för mer information om arbetskläder.