Vad ingår i en basgarderob?

Med en basgarderob menar vi de plagg, skor och accessoarer man behöver för att alltid vara redo: vad man än ska göra. En basgarderob är kläder som du kan matcha med mer exklusiva och talande plagg för att skapa hundratals olika stilar.

 

Väska med utrymme

En väska som rymmer mer än bara mobil och nycklar är viktigt. Den kan man få anvädning av i flera årtionden om man sköter den. För längsta hållbarhet ska man köpa en läderväska med flera fack för att dela upp innehållet och hålla väskan organiserad. 

Accessoarer

Några nödvändiga accessoarer som borde finnas med i varje garderob är halsband och armband. De kan lyfta en utstyrsel till nya höjder och även ändra stilriktningen på hela klädseln. Silversmycken går alltid hem och passar med alla fäger och stilar. Skaffa gärna ett matchande par med halsband och armband som du kan sedan välja att bära tillsamans eller en och en. 

Byxor

Ett par finare byxor i bra kvalite. Du behöver också ett par shorts men här kan du välja utförande och kvalite lite mer fritt, beroende på hur och var du tänker använda dessa.

Jeans

En bra basgarderob innehåller två par snygga, simpla jeans som du känner dig bekväm med. Modet är för stuprörsjeans men man kan också köpa in ett par som är med utsvängda som börjar bli på modet igen. 

För dem som inte gillar jeans kan man byta ut dem mot byxor i mer stretchigt material. Huvudsaken är att ha två par byxor som du byta mellan. 

Leggings

De fungerar under sommaren och vintern. Ett par leggings kan kombineras med ledig och lyxig stil. De tål betydligt mer än strumpbyxor och är sköna som vardagsplagg. 

Kavaj

Man vet aldrig när man ska på en fin middag eller vill känna sig lite mer proper en dag. En svart kavaj klär upp vilken stil som helst. Den är också ovärderlig under arbetsintervjuer, formella middagar eller första mötet med svärmor och svärfar. 

En skinnjacka

Den klassiska skinnjackan har en plats i allas garderob. För att vara lite mer ekologiskt och skonsam ska man köpa en i fuskläder och undvika äkta päls på jackans detaljer. Skinnjackan kan vara fodrad om du planerar att ha den under den kallare årstiden. 

En kappa

Kappan är hösten och vinterns kavaj. på sommaren kan man ta kavajen som jacka, men när det blir kallt plockar man fram sin kappa och bygger upp en ny outfit. 

Toppar

Du behöver t-shirts, linnen och långärmade enfärgade toppar. Genom att välja enkla färger kan de kombineras till allt. Du behöver ca 2-3 av varje, för att kunna byta och tvätta plagg.

Överdelar

Förutom toppar behövs en tröja av god kvalite och en stickad v-ringad tröja passar till många plagg. Även en collegetröja kan vara bra att ha liksom ett par koftor till kallare kvällar.

Skor

Här behövs ett urval för att klara av både vinter och sommar. Du behöver ett par bra skor för träning, här kan du inte kompromissa. Ett par pums, ett par sneakers, ett par ballerina eller någon annan låg sko och gärna en stövel av någon form. På vintern kan det behövas ett par varmare skor anpassade för kyla, liksom ett par skor som tål väta kan vara bra för sommaren. Och så klart ett par flip flops eller sandaler för varma sommardagar.