Större kläder

Att hitta kläder som både är snygga och bekväma är inte alltid lätt. Och drar man storlekar utöver XL har det varit nästan omöjligt. Utbudet har varit litet, tråkigt och otrendigt. Men det börjar vända - med hjälp av webbutbudet!

Fler förstår behovet

Allt fler klädtillverkare har börjat inse behovet av större storlekar på kläder. Att inte satsa på storlekar över XL är att gå miste om en köpstark kundgrupp! Idag har många kedjor, till exempel Lindex och H & M en kollektion särskilt anpassad för större kvinnor. Dessutom finns butiker, så som Zizzi, som enbart säljer stora storlekar. När det kommer till herrmode är utbudet än så länge tyvärr ganska litet, även om undantag finns. Exempelvis Dressman, som har en egen XXL-butik för stora män.

Herrkläder på webben

Men med hjälp av webbutiker går det även för män med större storlekar att klä sig snyggt och modemedvetet! Ett exempel på en webbutik som har herrkläder i stora storlekar är uppstickaren Motley Denim. De är ingen egen tillverkare utan en återförsäljare av XL-plagg från utvalda märken, och satsar på sportbetonat vardagsmode och välskräddade plagg för män som inte anser att en större storlek är en ursäkt för att klä sig sämre. Här finns allt ifrån snygga hoodies och vardagsskjortor till kostymer och festbyxor i upp till 8XL, och här finns även ett utbud av byxor och andra plagg för män som behöver extra långa plagg.

Damkläder på webben

Som tidigare konstaterat så finns det ett helt annat utbud av kläder för kvinnor som drar större storlekar, än vad det gör för män. Men bara därför är det inte självklart att det finns så mycket roliga festkläder eller de senaste trendplaggen att välja bland. En som har uppmärksammat problemet är webbshopen Juno Rose. De har ett stort utbud av snygga plagg för kurviga kvinnor, från olika varumärken. Här hittar man allt från snygga jeans till fantastiska festklänningar!