Skjortan - mannens bästa vän

Skjortan är ett fantastiskt mångsidigt plagg i garderoben, för både kvinnor och män. Men den fyller ofta betydligt fler funktioner i mannens garderob. Att ha skjortor för varje tillfälle är något varje man borde satsa på och här kommer några tips kring detta.

Till att börja med går det inte att överdriva vikten av den vita dressade skjortan. Detta är den lite längre sortens skjorta som stoppas ned byxan. Den har också den där klassiska kragen som kan fungera lika bra uppknäppt som med en slips. Praktiskt taget varje gång man ska till en tillställning där det är någon typ av klädkod kommer dressade skjortan passa in. Så länge det inte är en maskerad eller man förväntas bära frack eller smoking.

Dressade skjortor behöver dock inte bara vara vita utan kan komma i många andra färger. Och medan de oftast är just enfärgade kommer de även i randiga och rutiga varianter. Att ladda upp garderoben med ett antal olika dressade skjortor är därför en väldigt bra idé.

När man dock inte behöver vara formell kan skjortan fortfarande komma till bra användning. Det finns gott om skjortor man kan passa ihop med en mer nedklädd outfit. Den kortare button-down-skjortan är då det perfekta valet. Dessa är mer ofta mönstrade än inte och har dessutom en något smalare passform. Att även ha några av dessa i garderoben är et mycket smart val.