Mode-och miljömedveten

Det ligger inte bara i tiden att vara klimatsmart och miljömedveten. Många skulle säga att det är en nödvändighet för att framtida generationer ska kunna överleva på vår planet. Samtidigt är din tid nu och lika medveten som du är om miljön lika medveten kan du vara om mode.

Genom att du stöttar det lokala och det närproducerade bidrar du till minskade transporter, vilket i sin tur minskar utsläpp. Du stöttar dessutom dina svenska medmänniskors möjlighet till försörjning. Ta dig en titt på detta för att se vilket spännande och mångfaldigt urval som finns på den svenska marknaden.

I en uppsats vid Institutionen för livsstilskunskap har författaren kommit fram till att det går att konsumera mode och vara modeveten så länge man också är miljömedveten. Hen menar att mode är ett exempel på konsumtion där du uttrycker ditt begär och din längtan. Hållbara sätt att shoppa är ekologiskt och second hand.

I ett program på Utbildningsradions streamingtjänst får tittaren kreativa tips på hur hen själv kan tillverka sina ekologiska plagg. Det är givetvis få förunnat att ha förmågan att skapa sina egna kläder men som ett inspirerande videoklipp och för hoppinbringande om rimligheten i att kombinera två stora hjärtefrågor är klippet ett miljömedvetet modetidsfördriv.