Hur du hittar rätt bh

Många kvinnor har tyvärr stora problem med att hitta en perfekt bh. Antingen skaver den eller så ger den inte det stöd man behöver. Men hur ska man egentligen hitta den perfekta bh:n?

 

Om du har en större byst kanske du har haft problem med bh:ar eftersom storlekarna inte finns. För den som har en mindre byst brukar det oftare vara lite lättare att hitta en bra bh. En större byst kräver mer stöd, och inte bara för själva bysten. En stor byst tynger nämligen och kan orsaka smärta i både axlar och rygg. För dig med större byst är det därför viktigt att du väljer en bh med lite bredare band. Den får gärna vara bredare runt själva bröstkorgen också. Då får du nämligen en bättre avlastning för axlarna och vikten fördelas jämnare över ryggen, istället för det obehag som tunna band annars kan ge när de skär in i huden och gör ont.

Olika modeller

Som du säkert redan vet finns det mängder av olika bh-modeller att välja mellan och ibland kan det rent utav kännas krångligt. Vad är egentligen skillnaden mellan alla modeller? En del bh:ar sägs vara utformade för "t-shirtar". Med detta menas att du kan bära din bh under vanliga plagg utan att den syns. Ofta är modellen varken pushande eller utstickande utan ger snarare ett diskret utseende. Om du ska ha något tight och urringat kanske du istället vill ha en bh av modellen push-up, som ger intrycket av en fylligare byst. Eftersom livet bjuder på många olika tillfällen kan det vara bra att ha några olika bh-modeller. På så sätt är du alltid redo.

Några vanliga bh-modeller som kan vara bra att ha är:

  • T-shirt-bh
  • Push-up-bh
  • Sport-bh
  • Balconette-bh

Det finns mängder av olika material, mönster och färger att välja mellan, men svart, vitt och hudtoner är alltid bra att ha i garderoben. Det finns massor av bra hemsidor på nätet som säljer bh:ar i stora storlekar för storbystade kvinnor. Perfekt för dig som är på jakt efter en ny, bekväm bh!