Hitta din storlek

Att köpa kläder kan vara en utmaning för vem som helst. Ska du dessutom köpa plaggen via internet, kan det i det närmsta bli omöjligt, trotts att du har möjlighet att hitta ett större urval av plagg online.

För en del är det en utdragen och obehaglig process att prova kläder. Storleken som du har på de kläder du köpte sist, visar sig inte alls passa längre. Byxorna sitter åt för mycket och tröjan är på tok för stor. När du testar bh i samma storlek som den du har på dig, sitter den inte som den ska.

Ska du köpa kläder online, där du inte kan testa dig fram till rätt storlek, kan det vara bra att ta fram ett måttband och måtta kroppen, för att få rätt storlek. Här ska du komma ihåg att alla butiker inte har samma mått på sina storlekar, så det är en god ide att läsa var och en av butikernas storleksguider.

Ett tips är att att se om det finns skrivet vid bilden hur lång modellen är och vilken storlek den har på sig, då en del sajter har det angivet. Känner du dig ändå osäker, kan du alltid mejla och fråga exempelvis hur långa ärmar en tröja har, hur vid ett par byxor är i midjan eller vidden över tårna på skon och så vidare.