Grunderna för en perfekt outfit

En perfekt outfit är en sådan som klär dig bra, sitter rätt och passar till tillställningen. Det behöver därmed inte vara ett speciellt plagg eller märke för att vara perfekt. 

  • Passformen - en perfekt outfit måste sitta rätt. Det är därför viktigt att man köper kläder i rätt storlek och inte försöker lura sig själv med större eller mindre storlekar. Har man eller saknar man några extra kurvor ska man fortfarande vara stolt över sin egen kropp och klä sig därefter. 
  • Utefter kroppsform - man kan lura ögat lite beroende på hur man klär sig. Man kan trolla fram en midja genom att fästa ett skärp där eller dra fokusen dit på andra sätt. Har man en liten byst kan man trolla lite genom att skaffa rätt typ av BH. Breda höfter kan man dölja med en längre cardigan eller rock och smala ben blir ännu smalare med tajta byxor. 
  • Underkläder - apropå underkläder så gäller det att man skaffar bra och lämplig passform redan här. Har man en större byst är det lätt att man får dras med obekväma BH:s eftersom man inte hitter rätt storlek. Se till att köpa trosor som inte skär in i huden, det syns genom en tajt kjol eller leggings och skapar osmickrande former. 
  • Anpassad till eventet - ska man på galamiddag är det en perfekt klänning eller frack som gäller. Är det en begravning ska det vara mörkt och stilrent. En väg till en perfekt outfit är att hålla sig till vett och etikettreglerna när det kommer till olika event. Titta in på Vett och Etikett för att läsa om vilken klädsel som är lämplig till olika tillställningar.