Gravid och välklädd

Det fanns en tid när gravida skulle dölja sitt tillstånd med stora pösiga kläder. Graviditet ansågs som något väldigt privat och inget som det skulle skyltas med. De kläder som fanns att tillgå var många gånger tråkiga och följde inte de trender som fanns i modet.

Idag är graviditetskläder en hel marknad i sig och fokus har skiftats från att dölja till att framhäva den stora magen. Man behöver inte längre klä sig i säckar – det finns massor av snygga kläder som låter en känna sig elegant och som funkar genom alla nio månaderna.

Modetrender

Eftersom kvinnor idag oftast arbetar ända fram till det är dags krävs ett annat utbud på kläder. Vem vill klä sig i säck och aska om man ska på ett affärsmöte? Istället kan man satsa på en stilren svart klänning med plats för magen och fortfarande vara propert klädd.

Att vara gravid betyder inte heller att självkänslan försvinner. Gemene man, eller kvinna rättare sagt, har alltid påverkats kändisar och deras sätt att leva. Mycket tack vare sociala medier så har kändisars attityd om graviditet förmedlats och anammats. Helt plötsligt kan man ha tajta kläder och visa magen. Detta har givetvis även påverkat modehusen och de har oftast en kollektion av badkläder, klänningar, byxor och tröjor och till och med business casual, vilka följer årets trender och årstider precis som övrigt mode.

Mode i saker

Precis som för kläder följer allt från vagnar till barnkläder modet. Årets barnvagnsmodell lanseras likaväl som årets bilmodell gör. Barnkläder följer idag modetrenderna lika hårt som vuxnas kläder gör och möbelindustrin har hittat sin nisch för föräldrar som vill inreda barnkammaren i samma stil som resten av huset.